С постановление от 16 декември Министерски съвет одобри вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи по бюджета на Министерството на финансите за 2016 г. и допълнителни трансфери в общ размер на 16 264 000 лв., разпределени между 13 общини.

Една от тези общини е Пещера, по бюджета на която за реконструкция и рехабилитация на улици и пътища на територията на общината са разпределени 2 000 000 лв. „Изключително съм благодарен на правителството на г-н Бойко Борисов, на министъра на финансите г-н Владислав Горанов и на регионалното развитие г-жа Лиляна Павлова, които подкрепиха нашето искане за отпускане на допълнителни средства. Много ни помогна и председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. С тези 2 милиона лева ние ще ремонтираме една от язвите в нашия град, а именно ул.“Хан Пресиян“, която хората приемат за околовръстно шосе. През годините там са направени много и различни по вид дейности, които са компрометирали изключително много цялото трасе. То на практика няма цялостна настилка, а представлява комбинация от множество кръпки, които всяка година се увеличават. Надявам се съвсем скоро да имаме хубав, здрав път, който поема целия трафик на тежкотоварните автомобили. Какъв е проектът ни и как ще изглежда цялото трасе, ще покажем на по-късен етап“, коментира положителнта новина кметът Николай Зайчев.

Градоначалникът допълни, че проекти за близо още 8 милиона лева са на етап оценка по Програмата за развитие на селските райони. Проектите са за рехабилитация на 7 улици в населените места и пътя от Пещера до „Св. Константин“.