Община Пещера обяви програмата за Коледно-новогодишните празници на културата. На 12 декември в 17 часа на пл.“България“ ще започне концерт, преди кметът на Пещера Николай Зайчев да запали Коледната елха. На сцената ще се качат Стефан Илчев, Лазар Вълчев с музикантите от група „Мастило“, Вокална група „Звездици“ към СУ“св.Климент Охридски“. Преди да грейне елхата пещерци ще видят и огнено шоу.

На 15 декември в галерия „Веселин Стайков“ в 17.30 часа ще бъде открита годишната изложба на художниците от клуб „Петър Стайков“.

На 16 декември ще има две театрални постановки в читалище „Развитие“. От 14 часа ще започне детският театър “Ще дойде ли Дядо Коледа”, а в 18 ч възрастните могат да гледат „Албена“ –театър по Йордан Йовков с режисьор Пламен Панев.

На 19 декември във фоайето на читалище „Развитие“ ще бъде подредена детска изложба „Коледно вълшебство“.

На 22 декември, отново в културната институция ще има коледен концерт на съставите при ЦПЛР-ОДК. На следващия ден – 23 декември, по същото време ще бъде концертът на ансамбъл „Тракия“.

Културният календар за годината ще приключи на 29 декември, когато в 18 часа на сцената на читалището ще излезе трио „Тенорите“.