След поредицата от злополучни загуби на „Свобода 2011“ кметът Николай Зайчев се срещна с футболистите от отбора на последната им тренировка. Целта на разговора бе да се обсъди слабата игра напоследък, която изпрати тима в зоната на изпадащите. На фона на срива в играта, подобренията около базата на отбора не спират и разоворът снощи се проведе на осветения стадион, което вече прави възможни вечерните тренировки.
Пред футболистите Зайчев припмони, че бе направено всичко възможно да се прескочи едно стъпало и тимът да играе директно в Трета лига. Той увери футоблистите, че никой не е очаквал чудеса от тях на фона на останалите отбори, окито имат опит в това първенство и са далеч по-обиграни. Но, кметът призова играчите, трябва да играете с душа и желание. „Загубихте последния домакниски мач от отбор, който не е получавал заплати от 2 месеца, ние се стараем да подобрява условията ви непрекъсанто, спазваме поетите към вас ангажименти“, каза още Зайчев. Той призова футоблистите да слушат треньора и да работят екипно, но всеки да носи персонална отговорност. И не на последно място всеки от футболистите да участва в тренировъчния процес.

На футболистите бе дадена възможност да споделят това, което ги вълнува. От това, което отбора сподели, стана ясно, че има нужда от няколко нови, класни попълнения, които да подсилят състава през пролетни дял на шампионата.

На срещата присъстваха и членовете на Управителния съвет – неговият председател Анастас Чарпаров, който призова подопечните си да защитават емблемата на „Свобода“, Илиян Петров, Димитър Батаклиев и Денис Кърджалиев.

В крайна сметка срещата приключи с обещание за победи до края на този полусезон. Първият мач за „Свобода“ е пред родна публика на 9 ноември от 14 ч. срещу „Балкан 1929“ /Ботевград/.