Кандидатът за кмет на община Пещера Николай Зайчев и част от кандидатите за общински съветници от ГЕРБ се срещнаха с жители на кв.“Изгрев“. Както всяка среща и тази започна с представяне на част от направеното през последните 4 години показано във видеоклип. За останалото Николай Зайчев говори лично пред присъстващите. Освен реализираните проекти и инициативи, кандидатът за кмет обясни, че общината има проектна готовност, при отваряне на всяка възможност за финансиране, да се кандидатства.

Сред тези проекти е обновяването на сами квартал „Изгрев“, както и стария квартал „Сахата“, разположен между бензиностанцията „Лукойл“ и Историческия музей. Обновяването на най-големия квартал, изграден от блокове вече започна със санирането на част от многофамилните жилищни сгради, асфалтирането на една от важните улици, но има още много, което да се направи. Основното, освен ремонт на междублоковите пространства, е асфалтирането на ул.“Стефан Караджа“, която тръгва от квартала и минава покрай Централна ремонтна база. Вместо частични ремонти по този участък, Зайчев залага цялостно асфалтиране с тротоари.

„Не всичко може да се случи толкова бързо, колкото на нас ни се иска, още повече, когато са необходими средства, с които общината не разполага. Но през последните 4 години се опитахме да направим и поправим неща, които не бяха пипани десетилетия“, сподели Зайчев.

На срещата бяха поставени въпроси, свързани с продължаването на програмите за саниране. 33 блока имат одобрение по Националната програма и се очаква единствено отварянето и, предстои да се кандидатства за санирането на още 2 блока и ПГХВТ“Атанас Ченгелев“. Именно заради действията на едно странно мнозинство в Общинския съвет през последната година, част от съветниците стигнаха до там, че да се противопоставят на санирането на техникума.

„За това е важно на 27 октомври, освен за кмет, да гласувате и за общински съвет. Ние имаме листа от професионалисти“, каза Зайчев.

Кандидатите на ГЕРБ са с номер 43 в бюлетините.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!