Кандидатът за кмет Николай Зайчев, заедно с кандидатите за общински съветници от ГЕРБ д-р Лиляна Кавръкова, Валентин Делчев, Иван Главненски и Иван Гюров се срещнаха със спортните дейци в Пещера. Пред присъстващите Николай Зайчев презентира извършеното от него и екипа му през последните 4 години.

Специално в сектор Спорт, той припомни за изградената с помощта на „Биовет“АД многофункционална спортна площадка, както и за площадката за Стрийт фитнес. Зайчев припомни, че субсидията за спорта беше увеличена в неговия мандат, а днес в Пещера се тренират тенис на корт, тенис на маса, волейбол, бадминтон, бокс, художествена гимнастика, футбол, има го и ракетомоделизма. Думите му бяха потвърдени от треньора по лека атлетика Щерьо Бадалов, който припомни, че парите за спорта никога не са били толкова, колкото през последните 3-4 години.

Освен той това благодари на г-н Зайчев, че винаги е откровен. Защото и на тази среща кандидатът за кмет призна освен направеното и онова, което не можа да изпълни в своя мандат като кмет и причините за това, включително и преустановеното финансиране на спортна инфраструктура по ПРСР, което попречи да бъде реализирана мечтана от всички спортна зала.

Този факт бе компенсиран в известна степен от това, че с подкрепата на общината бе създадена добра зала за тенис на маса, ремонтирана бе спортна площадка „Кавказ“. Но всичко това не би било възможно без желание и комуникация между местната управа и спортните клубове. Не случайно днес в листата на ГЕРБ има двама председатели на спортни клубове – Валентин Делчев и Иван Главненски, които са гарант, че този сектор ще продължи да бъде във фокуса на общинското управление, ако гражданите гласуват отново доверие на Николай Зайчев и неговият отбор от общински съветници.

В залата на ММА клуба, където се проведе предизборната среща, се състоя интересен и полезен диалог, в който Зайчев очерта приоритетите си в областта на спорта за следващите 4 години. Сред тях е увеличение на субсидията за клубовете, модернизация на стадионите на град Пещера и двете села, които да привлекат повече младежи и деца в спортовете футбол и лека атлетика. В програмата е заложено изграждането на още многофункционални спортни площадки в училищата на Пещера, разширяване на тенис кортовете.

Всяко предложение и инициатива могат да получат подкрепа, която е базирана на опита получен през последните 4 години, когато за първи път в Общината за спорта отговаряше компетентен спортист, а днес в отбора за ГЕРБ има още хора милеещи за развитието на спорта в община Пещера.

Ако и вие искате да има повече възможности за спортуване и физическо възпитание на децата и младежите, можете да подкрепите кандидатът за кмет Николай Зайчев и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ като гласувате за номер 43 в бюлетините.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!