Кандидатът за кмет на община Пещера Николай Зайчев се срещна с жители на Радилово. Домакин на срещата бе кандидатът за кмет от ГЕРБ Йордан Коев. Припомняме, че г-н Коев бе кмет на населеното място в мандата 2007-2011 г. Двамата застанаха лице в  лице с радиловци, за да говорят за това, което е направено до момента и това, което предстои. На срещата присъстваха и кандидатите за общински съветници д-р Цветана Лепарова, д-р Лиляна Кавръкова, Илиян Петров и Йордан Кавлаков. Гост на срещата-разговор бе и досегашният кмет Благой Харизанов. Двамата с Йордан Коев си обещаха спортсменска надпревара.

Една от добрите новини за Радилово, съобщена от Николай Зайчев бе, че благодарение на разумната политика, нещо, което хората в селото искат отдавна, ще се случи съвсем скоро. Услугите, които кметство Радилово предлага вече ще се помещават в нов Административен център за услуги, на достъпния приземен етаж. Помещенията бяха закупени от Община Пещера и в момента се ремонтират, за да има удобство за хората. По същия начин Общината се сдоби с помещенията, в които днес функционират всички общински звена, които работят с граждани.

Два въпроса поставиха присъстващите жители на Радилово. Ще бъде ли решен проблемът с недостатъчните количества питейна вода и има ли възможност да бъдат възстановени съсипаните от Водния цикъл улици. Йордан Коев увери съгражданите си, че именно намирането на решение с доставката на още питейна вода и поетият ангажимент от Николай Зайчев да се доразвие проект за довеждане на вода от яз.“Беглик“, са станали причина да приеме поканата да бъде кандидат за кмет на Радилово.

Кандидатът за кмет на община Пещера Николай Зайчев сподели, че има разговори за междуобщински, много мащабен проект, който трябва да осигури повече вода за общините Батак, Ракитово, Пазарджик и Пещера, в частност Радилово.  Това, което е обсъждано като приоритети за новия програмен период в Брюксел е именно да се финансират такива проекти с регионален мащаб, коментира Зайчев, който е член на Европейския комитет на регионите.

Г-н Зайчев не скри колко сериозен е проблемът не само с пропадането на улиците след Водния цикъл, но и множеството аварии във водопреносната мрежа на Радилово, въпреки инвестираните милиони левове във ВиК. Те водят до разкопаване на различни места, през малки разстояния.

Хората питаха и за дървата за огрев, а досегашният кмет Зайчев подробно разясни как ще функционира нов магазин за дърва на Горското стопанство.

Кандидатът за втори мандат гарантира, че ще продължи работата по изграждането на нови тротоари и асфалтиране на улици.

Кандидатите на ГЕРБ са с номер 43 в бюлетините.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!