Част от околовръстния път вече е осветен. Всъщност по-голямата част от пътя за първи път ще има улично осветление. 52 улични лампи вече са поставени в отсечката от кръстовището с ул. „Михаил Такев“ до магазин Лидл. Още 30 осветителни тела ще бъдат поставени при следващия етап от Лидл до кръстовището с пътя за Брацигово. Така по цялата пътна отсечка ще светят 82 лампи. За сравнение до момента по цялата дължина е имало едва 16 лампи.

С много по-нисък разход ще бъде монтираното лед осветление, научи Пещераинфо. Всичките 82 лампи ще харчат малко над 3 киловата ток, старите лампи имат 2 пъти по-голям разход. Освен това според наши читатели новите лампи осветяват много по-добре от старите.

За завършването на ремонта на околовръстния път остава буквално изграждането на ново на отсечката от „ВП брандс интернешънъл“ до кръстовището с пътя за Брацигово, където ще бъде изградено кръгово движение.

В рамките на финансирането осигурено от Министерски съвет по цялото трасе с дължина 2,5 км се изгражда нова пътна конструкция, ново отводняване на пътното платно,на практика се прави ново легло на пътя. Ще се изградят нови тротоари, ще се поставят вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка. Изгражда се и се подменя уличното осветление, изгражда се тръбна канална мрежа по цялата дължина, частично се подменят водопровод и канал. По участъка, който е асфалтиран на етап преди окончателен горен слой, се поставят нови капаци на  ревизонните шахти със самонивелиращи се, заключващи се капаци, с логото на Община Пещера.