Кандидатът за кмет на община Пещера от ГЕРБ Николай Зайчев и народният представител Десислава Костадинова се срещнаха с учителския колектив на СУ“Св.Климент Охридски“ в Пещера. С тях бе и директорът на учебното заведение Павлинка Начкова-Шопова, която е един от достойните кандидати за общински съветници от ГЕРБ в Пещера.

През последните 4 години, в които Николай Зайчев бе кмет на Пещера, образованието бе основен приоритет.

Той самият припомни на учителите, че напълно бе обновена сградата на ОДК, в която бяха инсталирани над 400 000 лв. След ремонтните дейности се оформиха допълнителни пространства за работа с децата, стана възможно и използването на тавана. Няма ги старите печки на твърдо гориво и енергоемките електрически печки. Отоплението бе съобразено с особеностите на сградата и ще е енергийно ефективно.

Освен това за първи път в Пещера бе изградена многофункционална спортна площадка на открито. Спортното съоръжение бе изградено по проект на Община Пещера, който след отлежаване от няколко години, намери своето реализиране благодарение на „Биовет“ АД, които финансираха изграждането и на стойност 266 552, 47 лв. изцяло със собствени средства. Площадката се намира в двора на ОУ“Петко Р.Слевейков“.

Община Пещера е готова с проект а нова площадка и за СУ“Св.Климент Охридски“, а вече тече процедурата по изпълнение на проект за обновени спортни пространства в ПГХВТ“Атанас Ченгелев“.

Разбира се една от значимите инвестиции за образованието в Пещера бе субсидията от министерство на образованието в размер на 142 000 лв. Средствата бяха инвестирани в СУ“Св.Климент Охридски“, в което вече има 3 нови компютърни зали с 45 компютърни конфигурации от осмо поколение. Училището се сдоби с интелигентна система за лаборатория по природни науки, а всяка класна стая е оборудвана с големи монитори, които да визуализират учебния материал. Въведена е модерна система за контрол на достъпа и присъствието на учениците, включително видеонаблюдение и лицево разпознаване.

Успешно бяха реализирани няколко проекта, които подобриха оборудването и надградиха образователния процес в детските градини и училищата, а учениците за първи път от години бяха водени на организирани ученически лагери със средства по проект.

Николай Зайчев гарантира, че целите пред него и хората, които са в листата на ГЕРБ са постигнатото да се надгради и добрите практики, реализирани в отделните учебни заведения да се приложат и в останалите.

За всичко това ще разчита на европейско финансиране, както и на подкрепата на правителството, което вече показа, че държи на образованието и работи за подобряване на условията в образователната система у нас.

 

Кандидатите на ГЕРБ са с номер 43 в бюлетините!

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!