Първа копка на основния ремонт на единия от двата моста в Капитан Димитриево направиха днес кметът на Община Пещера Николай Зайчев и на селото Иван Златинов.

От 2014 година движението по моста е напълно забранено заради видимо провисване в средната си част, както и частичната загуба на устойчивост. През месец юли  Министерски съвет отпусна на Община Пещера допълнителни средства за предотвратяване на бедствия в размер на 292 933  лв. С тези пари се осигурява възможност горната част на моста да бъде подменена, като на практика от  сегашното съоръжение ще се запазят основите.

Кметът на населеното място изказа своята и на останалите жители на Капитан Димитриево благодарност за подкрепата от страна на народния представител Десислава Костадинова и общинския кмет Николай Зайчев, така важните средства за този ремонт да бъдат осигурени.

Този мост осигурява връзката на голяма част от селото с главния път Брацигово-Пазарджик, но преди всичко по него основно преминава селскостопанската техника. Сега се налага хората да обикалят през моста в центъра на града.

Кметът Николай Зайчев изрази надежда фирмата изпълнител, избрана след обществена поръчка да се справи в срок и след няколко месеца новият мост да поеме част от трафика в селото.