Виното на двама братя спечели конкурса за „Цар на виното“ в Пещера, чиито победители бяха обявени днес на празника по случай Трифоновден, организиран на крепостта „Перистера“ от Община Пещера и читалище „Развитие“. Божествената напитка на Михаил и Петър Ангелови бе оценена най-високо от професионалната комисия на местния винпром.

17 проби от вино си оспорваха царската титла. Първи подгласник на победителите стана Здравко Моллов, третото място бе отредено на Венцислав Зонев. Журито присъди и поощрителна награда на Петър Кръстев.

Наградите по традиция връчи кметът Николай Зайчев. От името на победителите на сцената се качи Михаил Ангелов, който сподели, че с брат му правят вино едва от 4 години. Той благодари специално на човека, който му доставя гроздето от Брестовица, сортът е мерло.

Разбира се, както повелява народната традиция, бе извършено и ритуално зарязване от кмета Николай Зайчев и отец Димитър. За гостите на празника бе осигурено безплатно вино, а всички присъстващи бяха поздравени от народния певец Николай Учкунов.